1 |
Mikroorganizmaların incelenmesinde kullanılan mikroskopların tanıtımı, ışık mikroskobunun kullanımı, temizliği ve preparat inceleme |
2 |
Laboratuvar ekipmanlarının sterilizasyon teknikleri hakkında genel bilgilerin verilmesi, sıvı ve katı besi ortamlarını hazırlanması ve çeşitli sterilizasyon tekniklerinin uygulanması |
3 |
Preparat hazırlığı ve ışık mikroskobunda gözlem, kültür başlatma ve hücre sayım yöntemleri |
4 |
Sulandırım serilerinin hazırlanması, tek koloni düşürme, ekim yöntemleri ve koloni sayımı |
5 |
Saf kültür eldesi, kısa ve uzun süreli saklama yöntemleri |
6 |
Arasınav |
7 |
Arasınav |
8 |
Mikroorganizmaların boyama teknikleri aracılığıyla tanımlanması; negatif boyama, Loeffler metilen mavisi boyaması, sulandırılmış karbon fuksin ve kristal viyole boyaması, gram ve endospor boyama, flagella ve lipid boyama |
9 |
Mikroorganizmaların boyama teknikleri aracılığıyla tanımlanması; negatif boyama, Loeffler metilen mavisi boyaması, sulandırılmış karbon fuksin ve kristal viyole boyaması, gram ve endospor boyama, flagella ve lipid boyama |
10 |
Bakterilerin tanımlanmasında biyokimyasal yöntemler |
11 |
Antibiyotiklere duyarlılık testleri |
12 |
Maya, küf ve alglerin incelenmesi, tanımlanması ve sınıflandırılmasında kullanılan ölçütler |
13 |
Fitoplankton ve zooplanktonların incelenmesi, müze örneklerinden parazitler |
14 |
Verilen mikroorganizma örneklerinin öğrenciler tarafından boyama yöntemleri ve antibiyogram aracılığıyla tanımlanması |