Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Nutrasötikler ve Gıda Destekleri |
2 | Nutrasötikler I Etki ve Kullanılışları (Glukozamin, Kondroitin, Metilsülfonilmetan, Karnitin, Asetil-L-karnitin, Koenzim Q10, Melatonin) |
3 | Nutrasötikler II Etki ve Kullanılışları (Piknogenol, Doymamış Yağ Asitleri, Flaxseed/ α-linolenik asit(keten tohumu), Keten lignanları (Flax lignans), ϒ-Linolenik asit) |
4 | Nutrasötikler III Etki ve Kullanılışları (Karotenoid, β-Karoten, Likopen, Lutein, Zeaxanthin ve Astaxanthin, α-Lipoik asit, Dehidroepiandrosteron (DHEA), Kreatin) |
5 | Nutrasötikler IV Etki ve Kullanılışları Kersetin, Soya isoflavonları- Glycine max, Resveratrol-Grape seed prosiyanidin ekstresi-Vitis vinifera Kateşin- Green Tea-Camellia sinensis) |
6 | Nutrasötikler V Etki ve Kullanılışları (teanin, setil miristoleat, nikotinamid adenin dinükleotidinin indirgenmiş formu, süperoksit dismutaz, poliaminler) |
7 | Ara sınav |
8 | Ara sınav |
9 | Gıda Destekleri I Etki ve Kullanılışları Kurkuminoid-Curcuma longa, Timokinon-Nigella sativa Fenugreek seed exract- Trigonella foenum-graecum |
10 | Gıda Destekleri II Etki ve Kullanılışları Plantago ovata, Spirulina-Spirulina platensis, Chlorella (Chlorella vulgaris), Rhodiola-Rhodiola rosea, Brokoli-Brassica oleracea |
11 | Gıda Destekleri III Etki ve Kullanılışları (Panax ginseng, Astragalus membranaceus, Punica granatum-Nar, Reishi (Ganoderma lucidum), Shiitake (Lentinus edodes) ve Maitake (Grifola frondosa) |
12 | Gıda Destekleri IV (Probiyotikler ve Prebiyotikler Balık yağları) |
13 | Nutrasötiklerin ve Gıda Desteklerinin Etki Mekanizmaları |
14 | Nutrasötikler ve Gıda Desteklerinin güvenilirliği, yan etkileri ve ilaç etkileşimleri, Bitkisel İlaç, Nutrasötik ve Gıda Destekleri Kullanımlarının Değerlendirilmesi |