Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikrobiyolojiye giriş ve tarihçe, Bakterilerin özellikleri ve metabolizması, |
2 | Bakteri hücrelerinin yapısı, Mikroorganizma genetiği |
3 | Bakterilerin üreme gereksinimleri, Bakterilerin virulans faktörleri |
4 | Bakterileri üretme yöntemleri, Bakterilerin insanla ilişkisi |
5 | İlaçta Mikrobiyal Kalite ve Kontrolü |
6 | Sterilizasyon, antisepsi, ve dezenfeksiyon |
7 | Antibiyotiklerin sınıflandırılması ve etki spektrumları |
8 | Antibiyotik direnci ve toplum sağlığındaki önemi |
9 | Virüslerin Genel Özellikleri |
10 | Mantarların Genel Özellikleri |
11 | Parazitlerin Genel Özellikleri |
12 | Enfeksiyon patogenezi |
13 | Sık karşılaşılan bakteri enfeksiyonları |
14 | Sık karşılaşılan virüs enfeksiyonları |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikroskop |
2 | Miroorganizmaların Üretilmesi İçin Besiyerleri, Labaratuvarda Rutin Olarak Kullanılan Malzemeler |
3 | Mikroorganizmaların Boyanarak İncelenmesi |
4 | Sterilizasyon Yöntemleri |
5 | Mikrobiyoloji Labaratuvarında Tanı |
6 | Antiseptik ve dezenfektan maddeler |
7 | Suyun ve havanın mikrobiyolojik Kontrolleri |
8 | Saf Kültür Özelliklerinin İncelenmesi |
9 | Antibiyotik Duyarlılık Deneyleri |
10 | Farmasötik Preparatların Mikrobiyolojik İncelenmesi, Mikroorganizmalarla Kontaminasyonunda Kullanılan Testler |
11 | Antibiyotiklerin Mikrobiyolojik Aktivite Tayini |
12 | Dışkı?nın Makroskobik, Mikroskobik Ve Kültür Özelliklerinin İncelenmesi, Mantarların Mikrobiyolojik Olarak İncelenmesi |
13 | Kanın Mikrobiyolojik ve Serolojik Açıdan İncelenmesi |
14 | Sınav: teorik ve pratik laboratuar bilgilerinin değerlendirilmesi |