Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Fermantasyon biriminin tanımı |
2 | Fermantörler ve Ekstraksiyon aletleri |
3 | Mikroorganizmaların genetiğinin endüstriyel uygulamaları |
4 | Kültür koleksiyonu laboratuarı |
5 | Endüstriyel fermantasyonda kullanılan mikroorganizmaların besin gereksinimleri |
6 | Mikrobiyal fermantasyonda çalkalama ve havalandırma |
7 | Bakteri metabolizması |
8 | Antibiyotiklerin fermantasyonla elde edilmesi |
9 | Mayaların üretimi |
10 | Organik çözeltilerin fermantasyonla elde edilmesi |
11 | Organik asitlerin fermantasyonla elde edilmesi |
12 | Mikrobiyal enzimlerin fermantasyonla elde edilmesi |
13 | Atıkların fermantasyonla değerlendirilmesi |
14 | Aşıların üretiminde endüstriyel yöntemler |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Fermantasyon biriminin tanımı |
2 | Fermantörler ve Ekstraksiyon aletleri |
3 | Mikroorganizmaların genetiğinin endüstriyel uygulamaları |
4 | Kültür koleksiyonu laboratuarı |
5 | Endüstriyel fermantasyonda kullanılan mikroorganizmaların besin gereksinimleri |
6 | Mikrobiyal fermantasyonda çalkalama ve havalandırma |
7 | Bakteri metabolizması |
8 | Antibiyotiklerin fermantasyonla elde edilmesi |
9 | Mayaların üretimi |
10 | Organik çözeltilerin fermantasyonla elde edilmesi |
11 | Organik asitlerin fermantasyonla elde edilmesi |
12 | Mikrobiyal enzimlerin fermantasyonla elde edilmesi |
13 | Atıkların fermantasyonla değerlendirilmesi |
14 | Aşıların üretiminde endüstriyel yöntemler |