1 |
GÜZ:Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizma çeşitleri, moleküler mikrobiyal taksonomi; Bakteri yapısı: Bakteri morfolojisi, sitoplazma, sitoplazma zarı ve hücre duvarı |
2 |
Bakteri yapısı: Kapsül, kirpik, fimbria ve spor ; Bakteri genetiği : Bakteri kromozomu, mutasyon, genetik materyalin transfer mekanizmaları |
3 |
Bakteri genetiği : Rekombinant DNA teknolojisi ; Bakteri fizyolojisi ve metabolizması I |
4 |
Bakteri fizyolojisi ve metabolizması II ; Bakteri patogenezi |
5 |
Mikroorganizmalar arası ilişkiler, bakteri insan ilişkileri ve vücut mikrobiyotaları ; İnfeksiyon, infeksiyon tipleri ve epidemiyoloji |
6 |
Mantarlar, prionlar ve infeksiyonları ; Viruslar: Taksonomisi, yapısı, Replikasyonu |
7 |
Viral hepatitler I: HBV, HDV ; |
8 |
BAHAR :Viral hepatitler II : HCV, diğer hepatit virusları ; HIV ve AIDS |
9 |
Deri ve yumuşak doku bakteri infeksiyonları I ; Deri ve yumuşak doku bakteri infeksiyonları II |
10 |
Deri ve yumuşak doku virus infeksiyonları I ; Deri ve yumuşak doku virus infeksiyonları II |
11 |
Solunum sistemi bakteri infeksiyonları ; Solunum sistemi virus infeksiyonları |
12 |
Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve antisepsi |
13 |
Diş hekimliğinde infeksiyon kontrolü |
14 |
Antimikrobik maddeler : Antibiyotik ve kemoterapötik tanımları, selektif toksisite kavramı ; Antimikrobik maddelere direnç mekanizmaları, bakterilerin antimikrobiklere duyarlık deneyleri |