1 |
Sterilizasyon yöntemlerinin anlatılması, bidon, lam temizliği, çeşitli dezenfektan ve antiseptik maddelerin hazırlanması, sterilizasyon öncesi cam eşyaların hazırlanması |
2 |
Uygulamalar sırasında kullanılacak olan katı, sıvı, yarı katı besiyerlerinin tartımı, pH ayarları, sterilazyonu, tüp ve petrilere paylaştırılması |
3 |
Katı ve sıvı kültürden preperat hazırlanması, basit, Gram, EZN, negatif, giemza, endospor boyalarının yapılması ve preparatların mikroskopta incelenmesi |
4 |
Mikroorganizmaların çeşitli muayene materyallerinden izole edilmesi,saf kültürlerinin alınması, çeşitli yöntemlerle mantarların incelenmesi. |
5 |
Çeşitli gıdalardan patojen ve saprofit mikroorganizmaların izole edilmesi, saf kültürlerinin alınması |
6 |
Ara sınav |
7 |
Ara sınav |
8 |
Su örneklerinden kirlilik indikatörü milkroorganizmaların membran filtrasyon ve çoklu tüp fermentasyon yöntemi kullanılarak izole edilmesi, saf kültürlerinin alınması. |
9 |
Saf kültürleri elde edilen mikroorganizmalarının isimlendirilmesi için biyokimyasal testlerin yapılması |
10 |
Çeşitli kaynaklardan izole edilen bakterilerin çeşitli antimikrobiyal maddelere (antibiyotik, biyosit, ağır metal, bitki ekstreleri) duyarlıklarının incelenmesi. |
11 |
Farklı örneklerde bakteriyolojik tanıda FISH tekniğinin uygulanması. |
12 |
İn vitro koşullarda oluşturulmuş biyofilmin kantitatif olarak değerlendirilmesi |
13 |
pH, sıcaklık, osmotik basınç, çeşitli organik ve inorganik maddelerin mikroorganizmaların üremesi üzerine etkilerinin incelenmesi. |
14 |
Bakteri- bakteri etkileşiminin agar diffüzyon yöntemine göre incelenmesi |