ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Endüstriyel mikrobiyolojiye giriş ve endüstriyel mikrobiyolojinin tarihsel gelişimi, Mikrobiyal üreme ve beslenme , mikrobiyal üreme kinetikleri
2 Endüstriyel mikroorganizmalar, fermentasyon sistemleri, fermentasyon ürünlerini ayırma ve tanıma yöntemleri I
3 Endüstriyel mikroorganizmalar, fermentasyon sistemleri, fermentasyon ürünlerini ayırma ve tanıma yöntemleri II
4 Gıda fermentasyonları, Tek hücre protein üretimi, peynir ve yoğurt teknolojisi
5 Mikrobiyal enzimler,Biyoremediasyon,Mikrobiyal leaching, rekombinant proteinler,
6 Alkollü içecekler üretimi
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Gıdalarda mikrobiyal kökenli mikroorganizmalar ve önleme yöntemleri I
10 Gıdalarda mikrobiyal kökenli mikroorganizmalar ve önleme yöntemleri II
11 Endüstriyel mikroorganizmalar için kullanılan dezenfektanların sınıflandırılması, etki mekanizmaları ve in vitro tayin yöntemleri
12 Mikroorganizmalardan antibiyotiklerin elde edilmesi, Mikroorganizmalardan vitaminlerin elde edilmesi
13 Mikroorganizmalardan polisakkaritlerin elde edilmesi
14 Biyolojik insektisitler
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 yok
2 yok
3 yok
4 yok
5 yok
6 yok
7 yok
8 yok
9 yok
10 yok
11 yok
12 yok
13 yok
14 yok

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024