1 |
Biyolojik Membranlara Giriş. |
2 |
Membranın Tarihçesi. |
3 |
Membran Lipidleri (Lipidler, lipidlerin fonksiyonları, lipidleri sınıflandırma sistemi, yağ asitleri, fosfolipidler, sfingolipidler, steroller, membran lipidlerinin dağılımı, bitki lipidleri, diğer önemli membran lipidleri). |
4 |
Membran Proteinleri (Aminoasitler, membran protein tipleri, periferal, integral (tek geçişli membran proteinleri: glikoforin, çok geçişli membran proteinleri: Bakteriyorodopsin, çok geçişli beta fıçı şeklindeki proteinler) ve lipid bağlantılı proteinler). |
5 |
Membran Karbonhidratları (Glikolipidler, glikoproteinler). |
6 |
Çift Tabakalı Lipidden Lipid Yığınlarına (rafts), Membran Modelinin Gelişimi. |
7 |
Ara Sınav |
8 |
Ara Sınav |
9 |
Sıvı Zar Modelinin Temel Membran Özellikleri I (Membran kalınlığı, membran asimetrisi: protein ve karbonhidrat asimetrisi, lektinler, lipid asimetrisi, kimyasal ve enzimatik modifikasyonları, eritrositlerde lipid asimetrisi). |
10 |
Sıvı Zar Modelinin Temel Membran Özellikleri II (Lateral difüzyon, lipid transmembran difüzyonu, lipidin erime davranışı, membran akışkanlığı ve membran dinamikleri). |
11 |
Lipid Membran Özellikleri (Kompleks lipid interaksiyonları, lipid-protein etkileşimleri). |
12 |
Membran İzolasyon Metodları (Mikrozomlar, hücrenin parçalanması: homojenizasyon, fraksiyonlarına ayırma, membran markırları). |
13 |
Membran Proteinlerinin ve Lipidlerinin İzolasyonu, Membran Çalışmalarında Kullanılan Lipid Modelleri. |
14 |
Membranla İlişkili Hastalıklar, Membran ve İnsan Sağlığı (İlaç taşıyıcı ajanlar olarak lipozomlar). |