| 1 |
Sterilizasyon yöntemlerinin anlatılması, bidon, lam temizliği, çeşitli dezenfektan ve antiseptik maddelerin hazırlanması, sterilizasyon öncesi cam eşyaların hazırlanması |
| 2 |
Uygulamalar sırasında kullanılacak olan katı, sıvı, yarı katı besiyerlerinin tartımı, pH ayarları, sterilazyonu, tüp ve petrilere paylaştırılması |
| 3 |
Katı ve sıvı kültürden preperat hazırlanması, basit, Gram, EZN, negatif, giemza, endospor boyalarının yapılması ve preparatların mikroskopta incelenmesi |
| 4 |
Mikroorganizmaların çeşitli muayene materyallerinden izole edilmesi,saf kültürlerinin alınması, çeşitli yöntemlerle mantarların incelenmesi. |
| 5 |
Çeşitli gıdalardan patojen ve saprofit mikroorganizmaların izole edilmesi, saf kültürlerinin alınması |
| 6 |
Ara sınav |
| 7 |
Ara sınav |
| 8 |
Su örneklerinden kirlilik indikatörü milkroorganizmaların membran filtrasyon ve çoklu tüp fermentasyon yöntemi kullanılarak izole edilmesi, saf kültürlerinin alınması. |
| 9 |
Saf kültürleri elde edilen mikroorganizmalarının isimlendirilmesi için biyokimyasal testlerin yapılması |
| 10 |
Çeşitli kaynaklardan izole edilen bakterilerin çeşitli antimikrobiyal maddelere (antibiyotik, biyosit, ağır metal, bitki ekstreleri) duyarlıklarının incelenmesi. |
| 11 |
Farklı örneklerde bakteriyolojik tanıda FISH tekniğinin uygulanması. |
| 12 |
İn vitro koşullarda oluşturulmuş biyofilmin kantitatif olarak değerlendirilmesi |
| 13 |
pH, sıcaklık, osmotik basınç, çeşitli organik ve inorganik maddelerin mikroorganizmaların üremesi üzerine etkilerinin incelenmesi. |
| 14 |
Bakteri- bakteri etkileşiminin agar diffüzyon yöntemine göre incelenmesi |