| 1 |
Endüstriyel mikrobiyolojiye giriş ve endüstriyel mikrobiyolojinin tarihsel gelişimi, Mikrobiyal üreme ve beslenme , mikrobiyal üreme kinetikleri |
| 2 |
Endüstriyel mikroorganizmalar, fermentasyon sistemleri, fermentasyon ürünlerini ayırma ve tanıma yöntemleri I |
| 3 |
Endüstriyel mikroorganizmalar, fermentasyon sistemleri, fermentasyon ürünlerini ayırma ve tanıma yöntemleri II |
| 4 |
Gıda fermentasyonları, Tek hücre protein üretimi, peynir ve yoğurt teknolojisi |
| 5 |
Mikrobiyal enzimler,Biyoremediasyon,Mikrobiyal leaching, rekombinant proteinler, |
| 6 |
Alkollü içecekler üretimi |
| 7 |
Ara sınav |
| 8 |
Ara sınav |
| 9 |
Gıdalarda mikrobiyal kökenli mikroorganizmalar ve önleme yöntemleri I |
| 10 |
Gıdalarda mikrobiyal kökenli mikroorganizmalar ve önleme yöntemleri II |
| 11 |
Endüstriyel mikroorganizmalar için kullanılan dezenfektanların sınıflandırılması, etki mekanizmaları ve in vitro tayin yöntemleri |
| 12 |
Mikroorganizmalardan antibiyotiklerin elde edilmesi, Mikroorganizmalardan vitaminlerin elde edilmesi |
| 13 |
Mikroorganizmalardan polisakkaritlerin elde edilmesi |
| 14 |
Biyolojik insektisitler |