| 1 |
Kozmetik mikrobiyoloji tarihi ve mikroorganizmalar |
| 2 |
Kozmetik sektöründe mikrobiyal çevre |
| 3 |
Kozmetik ürünler üzerinde tutunabilen zararlı mikroorganizmalar ve yaptıkları hastalıklar |
| 4 |
Kozmetik üretiminde mikroorganizmalar ile ilgili mevzuat |
| 5 |
Kozmetik mikrobiyolojide Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) protokolleri |
| 6 |
Kozmetik mikrobiyolojide ISO standartları ve protokolleri |
| 7 |
Ara Sınav |
| 8 |
Ara Sınav |
| 9 |
Kozmetik sektöründe hammaddelerin mikrobiyal kontaminasyon açısından kontrolü |
| 10 |
Üretim esnasında kontaminasyonun önlenmesi |
| 11 |
Antimikrobiyal maddelerle korunma |
| 12 |
Kozmetik sektöründe kullanılan antimikrobiyal ajanların etkiniklerinin belirlenmesi |
| 13 |
Kozmetik sektöründe kullanılan antimikrobiyal ajanlara karşı mikroorganizmaların direnç mekanizmaları |
| 14 |
Kozmetik ürünlerin paketlenmesi ve dağıtımda dikkat edilecek unsurlar |