| 1 |
Mikotoksin tanımı ve tarihçe |
| 2 |
Mikotoksinler, önemli toksin üreticileri, mikotoksinlerin bulundukları gıda ürünleri ve memeliler üzerine etkileri |
| 3 |
Gıda dışında solunum ile geçen Stachybotrys chartarum toksini (Trichothecene) |
| 4 |
Mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler, gıdaların mikotoksijenik küflerle bulaş yolları |
| 5 |
Aflatoksinlerin genel özellikleri ve önemi, aflatoksin ile kontamine gıdalar ve sağlık üzerine etkisi |
| 6 |
Gıdalarda ve yemlerdeki aflatoksin sınır değerleri ve aflatoksin detoksifikasyonu |
| 7 |
Ara sınav |
| 8 |
Ara sınav |
| 9 |
Okratoksin genel özellikleri ve önemi |
| 10 |
Patulin genel özellikleri ve önemi |
| 11 |
Diğer Önemli Aspergillus ve Penicillium Toksinleri |
| 12 |
Fusarium Toksinleri (Fumonisin, zearalenone, trichothecene vb.) |
| 13 |
Mikotoksinleri belirleme yöntemleri |
| 14 |
Mikotoksinlerin oluşmasının engellenmesi, mikotoksinlere karşı savaşa yönelik stratejik ve global yaklaşımlar |