| 1 |
Aeromikrobiyoloji, dış ve iç ortam havası, hava kalitesi vb. genel tanımlar |
| 2 |
Atmosfer katmanları, havanın yapısı ve kirleticiler |
| 3 |
Partiküler madde miktarı, özellikleri ve hava kalitesi için önemi |
| 4 |
Dış ortam havasında bulunan mikroorganizmalar (bakteri, fungus) ve kaynakları |
| 5 |
Dış ortam havasının iç ortam havası üzerine etkisi |
| 6 |
İç ortam havası kirleticileri (Kimyasal, fiziksel ve biyolojik etmenler) |
| 7 |
Ara sınav |
| 8 |
Ara sınav |
| 9 |
İç ortam havasında bulunan mikroorganizmalar (bakter, fungus, protozoa, virus) |
| 10 |
Biyotik ve abiyotik faktörlerin mikroorganizma gelişimi ve dağılımı üzerine etkileri |
| 11 |
Hava ile taşınan mikroorganizmaların insan sağlığı açısından önemi |
| 12 |
Hava ile taşınan mikroorganizmaların materyal tahribatı, gıda bozunması vb. üzerine etkileri |
| 13 |
Hava örnekleme metodları, mikroorganizma izolasyonu ve teşhis yöntemleri |
| 14 |
Ulusal ve uluslararası hava kalite standartları, hava kirliliğini kontrol altına alma ve iyileştirmede kullanılan yöntemleri |