| 1 |
Hijyen ve sanitasyon tanımı, önemi ve gerekliliği, Mikroorganizmalar ve hijyen/sanitasyon arasındaki ilişki. |
| 2 |
Hijyen ve sanitasyonda önemli mikroorganizmalar, mikroorganizmaların üremesini etkileyen faktörler, Kontaminasyona karşı alınan önlemler |
| 3 |
Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları ve korunma yöntemleri, Gıda sanayinde hijyen ve sanitasyon. |
| 4 |
Su hijyeni |
| 5 |
Personel hijyeni |
| 6 |
İşletmelerde hijyen |
| 7 |
Ara Sınav |
| 8 |
Ara Sınav |
| 9 |
Haşereyle mücadele |
| 10 |
İşletmelerde temizlik ve dezenfeksiyonun uygulanması |
| 11 |
Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar , Kimyasallara maruz kalındığında bilinmesi gerekenler |
| 12 |
Sanitasyon işlemlerinin yönetimi I |
| 13 |
Sanitasyon işlemlerinin yönetimi II |
| 14 |
Ödev sunumu |