Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Hijyen ve sanitasyonun tanımı, önemi ve gerekliliği |
2 | Çapraz kontaminasyonu önleyen kişisel hijyen uygulamaları |
3 | Hangi mikroorganizma tehlikeli, nasıl korunurum? |
4 | Çevresel hijyen uygulamaları I |
5 | Çevresel hijyen uygulamaları II |
6 | Ara sınav |
7 | Ara sınav |
8 | Gıda güvenliğinde hijyen uygulamaları |
9 | Su hijyen ve sanitasyonu |
10 | Biyositler (dezenfektanlar, böcek ilaçları, böcek öldürücüler, antiseptikler) I |
11 | Biyositler (dezenfektanlar, böcek ilaçları, böcek öldürücüler, antiseptikler) II |
12 | İş Hijyeni |
13 | Toplumdaki hijyen uygulamaları |
14 | Sanitasyonun korunması/sürdürülmesi |