YAPAY ZEKA VE İLERİ HESAPLAMALI NÖROBİLİM

İzlence Formu

Ders Adı YAPAY ZEKA VE İLERİ HESAPLAMALI NÖROBİLİM Kod INBI9033
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÇİĞDEM ULAŞOĞLU YILDIZ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Hesaplamalı sinirbilim ile yapay zeka arasındaki ilişkinin anlaşılabilir kılınması, , temel araçların kullanılmasının öğretilmesi

İçerik

Yapay Zeka ve Hesaplamalı sinirbilim konusunda temel kavramlar ve yaklaşımlar, yapay zeka ve hesaplamalı sinirbilimde öğrenme, temel yapay zeka yöntemlerine vebilişsel süreçlere ilişkin nöral altyapıların matematiksel ve benzetim yolu ile incelenmesi. Yapay zeka ve hesaplamalı sinirbilimim birbirlerini ile etkileşimine dair modellerin anlaşılmasına ilişkin matematiksel modelleme ve bu modellemeye dayalı benzetim gerçekleme becerisi.

Öğretim Yöntemleri

Teorik dersler veTensorflow, Keras, BRIAN gibi ortamlarda benzetim uygulamaları.

Kaynaklar

1) Gerstner, W., Kistler, W.M., Naud, R. and Paninski, L., 2014. Neuronal dynamics: From single neurons to networks and models of cognition. Cambridge University Press. 2) Ledder, G., 2013. Mathematics for the life sciences: calculus, modeling, probability, and dynamical systems. New York: Springer. 3) Trappenberg, T., 2009. Fundamentals of computational neuroscience. OUP Oxford. 4) Dayan, P. and Abbott, L.F., 2001. Theoretical neuroscience: computational and mathematical modeling of neural systems. Computational Neuroscience Series.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024