TASARIM STÜDYOSU IV

İzlence Formu

Ders Adı TASARIM STÜDYOSU IV Kod ICMB3002
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 6 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MUSTAFA KAAN SAĞ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Tasarım stüdyosu dersleri iç mimarlık eğitim müfredatının çekirdeğini oluşturur. Bu dersler, öğrencilerin hipotetik tasarım problemlerine çözüm geliştirdikleri ve projeler üzerinde çalışarak tasarlamayı öğrendikleri atölye dersleridir. Dizideki her stüdyo, tasarım probleminin konusu, kavramı, ölçeği ve bağlamı üzerine farklı bir vurgu yaparak tasarımın çeşitli yönlerini kapsar ve stüdyo ilerledikçe tasarım problemi kompleksleşir. Dersin amacı, verilen tasarım probleminin çözümüne yönelik araştırma ve analitik problem çözme becerisini geliştirmek, iç mimari tasarım ve iç mekan düzenleme ilkeleri ile ilgili bilgi birikimi oluşturmak, mekana ait temel kavramlar, ilke ve elemanlar ışığında analiz, sentez, değerlendirme, tasarlama ve sunma becerisini kazandırmaktır.

İçerik

Bu ders, iç mimari tasarım stüdyosu ders serisinin dördüncüsüdür. Derste eski işlevi dışında yeni bir işlev kazandırılması amaçlanan, karmaşık programlı projeler çalışılır. Işık, renk, doku, malzeme ve taşıyıcı sistem ile ilgili kararların yanı sıra toplumsal ve bireysel kullanıcı davranışlarının iç mekân tasarımına yansıması deneyimlenir. İç mekan tasarımı, detay ve sunum çalışmalarını kapsar.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7: Teknik Gezi

Kaynaklar

Pile, J. F., & Pile, J. F. (1988). Interior design. HN Abrams. Pile, J. F. (1997). Color in interior design (pp. 1068-1079). New York, NY: McGraw-Hill. Sanders, E. B. (2002). From user-centered to participatory design approaches. Design and the social sciences: Making connections, 1(8), 1. McKellar, S., & Sparke, P. (Eds.). (2004). Interior design and identity. Manchester University Press. Jones, L. (2008). Environmentally responsible design: Green and sustainable design for interior designers. John Wiley & Sons. Moxon, S. (2012). Sustainability in interior design. Laurence King Publishing. Chiara, J. D., Panero, J., & Zelnik, M. (1991). Time-saver standards for interior design and space planning. McGraw-Hill. Ching, F. D., & Binggeli, C. (2017). Interior design illustrated. John Wiley & Sons. Kicklighter, C. E. (1998). Kilmer, R., & Kilmer, W. O. (2014). Designing interiors. John Wiley & Sons.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024