GÖRSEL İLETİŞİM II

İzlence Formu

Ders Adı GÖRSEL İLETİŞİM II Kod ICMB1004
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. AYŞEN ŞOLT
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Mimari tasarım sürecinde iki ve üç boyutlu sunum yöntemlerinin incelenmesi. Pafta, maket, sesli ve/veya görüntülü sunum tekniklerinin mimari tasarım ürünün ifade edilmesindeki yerinin anlatılması ve öğrencilerin tasarım ürünlerini farklı görsel sunum teknikleri ile ifade etmelerinin öğretilmesi.

İçerik

Mimari sunumun farklı boyutlarının varlığının tanıtılması ve öğrencilerin farklı sunum teknikleri ile 2 ve 3 boyutlu sunumlar hazırlamalarının öğretilmesi. Mimari sunum yöntemlerine ilişkin örnek, malzeme ve tekniklerin incelemesi, değerlendirilmesi ve uygulamalar ile pekiştirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Lab, 4: Örnek sunum incelenmesi

Kaynaklar

Farrelly, L., Mimarlıkta Sunum Teknikleri, Literatür Yayınları, İstanbul, 2012 Anderson, J., Architectural Design, Lıteratür Yayınları, İstanbul, 2011 Giedion, S., Space, Time and Architecture, Harvard University Press, Cambridge, 1963. Rasmussen, E. S., Yaşayan Mimari, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1994 Prof. Dr. Türkçü, H. Ç., Mimaride İzdüşüm Çizim Yöntemleri, Birsen Yayınevi, İstanbul, 1995 Onat, E., Mimarlık, Form ve Geometri, Efil Yayınevi, Ankara, 2010

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024