KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KURUMSAL KAYNAK YÖNETİMİ Kod TUIS4469
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. DUYGU TOPLU YAŞLIOĞLU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere kurumsal kaynak yönetimi temel kavramlarını ilgili teknolojileri ve iş süreçlerini, kurumsal kaynak planlama sistem gelişimi ve temel kavramları ile yönetimine yönelik yaklaşımları, kurumsal kaynak planlama ve yönetiminin bileşenlerini anlama ve kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılım sistemlerinin iş süreçlerine etkisini, işletim ve yönetimi konusunda temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

İçerik

Ders kapsamında öğrencilere kurumsal kaynak yönetiminin gerçekleştirilmesinde önemli olan yapı taşlarının tanıtılması, işletmelerdeki kurumsal kaynak planlama sistemleri gelişimi ve temel kavramlarının tanıtılması, kurumsal kaynak planlama sistemlerinin temel modülleri, malzeme yönetimi modülü, satış dağıtım modülü, üretim planlama modülü, muhasebe ve finans yönetim modülü, kurumsal kaynak planlama yazılım süreç uygulamaları ve iş alanları, pozisyonları ve iş hayatındaki etkilerine ilişkin konular ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Teorik konular power-point sunumla öğrencilere aktarılır. Güncel uygulamalar aktarılır. Öğrencilerin ödev sunumları ve soru-cevaplar ile konu pekiştirilir.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024