NÖROSTİMÜLASYON VE İNTRAOPERATİF MONİTOZASYON

İzlence Formu

Ders Adı NÖROSTİMÜLASYON VE İNTRAOPERATİF MONİTOZASYON Kod ELNF7012
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi NERMİN GÖRKEM ŞİRİN İNAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, nörostimülasyon yöntemlerinden transkranyal direk akım stimülasyonu, vagal sinir stimülasyonu, kortikal stimülasyon ve derin beyin stimülasyonu gibi tekniklerin çalışma prensipleri, kullanım alanları ile ilgili teorik bilgiye sahip olmaktır. Ayrıca intraoperatif monitorizasyon yöntemlerinin prensipleri ve kullanım alanları ile teorik bilgiyi sağlamaktır. Elektronörofizyolojinin bu iki alanı, yükseklisans programının içerisinde bulunan elektroensefalografi, epilepsi uygulamaları, epilepsi cerrahisi, santral ve periferik sinir sistemi fizyolojisi gibi konularda tamamlayıcı özellik gösterecektir.

İçerik

İntraoperatif monitorizasyon, kortikal stimülasyon, transkranyal direk akım stimülasyonu, vagal sinir stimülasyonu, derin beyin stimülasyonu ile ilgili temel prensipler, fizyolojik çalışmalar, hasta grupları ile ilişkili çalışmalar.

Öğretim Yöntemleri

Teorik dersler ve uygulama pratikleri

Kaynaklar

Deep Brain Stimulation, 2012, A New Frontier in Psychiatry, Editors: Denys, Damiaan, Feenstra, Matthijs, Schuurman, Rick (Eds.) Practical Guide to Transcranial Direct Current Stimulation Principles, Procedures and Applications, 2019 Editors: Knotkova, H., Nitsche, M.A., Bikson, M., Woods, A.J. (Eds.) Handbook of Transcranial Magnetic Stimulation Hardcover – January 15, 2002 by Alvaro Pascual-Leone (Editor), Nick Davey (Editor), John Rothwell (Editor)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024