INTERCULTURAL NEGOTIATION AND DISPUTE RESOLUTION

İzlence Formu

Ders Adı INTERCULTURAL NEGOTIATION AND DISPUTE RESOLUTION Kod KAYO4387
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. NURCAN ÖZGÜR BAKLACIOĞLU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere uluslararası koruma ve göç, kültürlerarası müzakerelerin rolü ve ev sahibi toplumlarda farklı kültürlerle birlikte yaşamada anlaşmazlık çözümü konularında kapsamlı bir anlayış sağlamaktır.

İçerik

Ders kapsamında kültürel sınırlar arasında müzakere etmenin zorluklarının incelenmesi ve öğrencilerin kültürlerarası iletişim ve uluslararası koruma sahipleri ve göçmenlerle müzakere becerilerinin geliştirilmesi ve Türkiye bağlamında farklı kültürel altyapıya sahip insanların bir arada yaşama kültürünün teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Ders, nefret söyleminin kaynakları hakkında farkındalığı artırmakta ve insan haklarına saygı temelinde uyuşmazlık çözümüne yönelik beceriler geliştirmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler, okumalar, tartışmalar, araştırmaya dayalı projeler, konuk konuşmacılar, simülasyonlar ve atölye çalışmaları.

Kaynaklar

"The Refugee in International Law" by Goodwin-Gill and Jane McAdam "Intercultural Communication in Contexts" by Judith N. Martin and Thomas K. Nakayama "The Art of Negotiation" by Michael Wheeler “Conflicted: How Productive Disagreements Lead to Better Outcomes” by Ian Leslie “Nonviolent Communication: A Language of Life” by Marshall B. Rosenberg

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024