LATİN AMERİKA SİYASETİ

İzlence Formu

Ders Adı LATİN AMERİKA SİYASETİ Kod SBUI4010
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SÜLEYMAN GÜDER
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu programda Latin Amerika’daki siyasal-toplumsal konular ve olguların incelenmesi amaçlanmıştır. Ek olarak öğrencilerin Latin Amerika siyaseti ve toplumuna dair tartışma ve literatüre hâkim olması, temel meselelere ve kuramlara tarihsel gelişimleriyle birlikte aşina olması amaçlanmaktadır.

İçerik

Ders boyunca önemli bölgesel kırılmaların yaşandığı 20. yüzyılın başından günümüze Latin Amerika’daki seçilmiş konular ve bunların yarattığı sonuçlar yerel, bölgesel ve küresel boyutlarıyla ele alınacaktır. Böylelikle, dersin sonunda katılımcıların bölgedeki güncel meseleler hakkında tarihsel bir bakış açısına sahip olması beklenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Büyük ölçüde öğretim üyesinin ders anlatımına dayanır, soru-cevap sistemiyle tartışma, Powerpoint sunumu, belgeseller gibi görsel materyaller dersin öğretim yöntemleridir.

Kaynaklar

• Harry E Vanden ve Gary Prevost, " An introduction to Latin America (as it is) and " Early History" in Politics of Latin America: The Power Game (Oxford: Oxford Univ. Press, 2002), xi-40. • John Charles Chasteen, Born in Blood and Fire: A Concise History of Latin America, 4. bs (New York: W. W. Norton & Company, Inc., 2016), 227. • Gavin O’Toole, Politics Latin America (Harlow, England; New York: Longman, 2011), 322-342. • Phillip Dehne, “How Important Was Latin America to the First World War?”, Iberoamericana (2001-) 14, sy 53 (2014): 151-64. • Fernando Henrique Cardoso ve Enzo Faletto Verné, Dependency and Development in Latin America (Berkeley, Calif.: University of California Press, 1979). • Mark Eric Williams, Understanding U.S.-Latin American Relations: Theory and History (New York: Routledge, 2012)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024