İŞLETMELERDE FİNANSAL OLMAYAN VERİLERİN RAPORLANMASI

İzlence Formu

Ders Adı İŞLETMELERDE FİNANSAL OLMAYAN VERİLERİN RAPORLANMASI Kod TUIS4468
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. YAKUP SELVİ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı işletmelerin tüm paydaşların yüksek seviyede fayda sağlayabilmesi için finansal veriler dışında işletmenin sosyal ve çevresel performanslarıyla ilgili finansal olmayan verilerinin ne şekilde ve hangi raporlar aracılığıyla raporlandığının açıklanmasıdır.

İçerik

İşletme yönetiminde paydaş teorisinin ön plana çıkmasıyla birlikte işletmeler faaliyetlerini tüm paydaşların menfaatini gözeterek işletme faaliyetlerini yürütmektedirler. İşletmeye dair toplumsal beklentiler sadece yüksek kârlılık ile sınırlı kalmamakta, sürdürebilir kâr beklentisi de ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle; sadece pay sahiplerinin değil, diğer paydaşların da yüksek seviyede fayda sağlayabilmesi için finansal veriler dışında işletmenin sosyal ve çevresel performanslarıyla ilgili finansal olmayan verilerinin de raporlanması bir ihtiyaç, beklenti ve hatta zorunluluk haline gelmiştir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf içi ders anlatımı, sunum

Kaynaklar

"İşletmelerde Finansal Olmayan Verilerin Raporlanması", Ed: Yakup SELVİ, Türkmen Kitapevi, 2017. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Türkiye Sürdürebilirlik Standartları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024