BİTİRME PROJESİ II

İzlence Formu

Ders Adı BİTİRME PROJESİ II Kod İŞİK4032SK
Kredi 2 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SELAHATTİN KARABINAR
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dersin ilk amacı akademik teori ve bilgi ile karmaşık ticaret, iş ve yönetim problemlerinin ilişkilendirilmesi, araştırılması ve incelenmesidir. Bu çalışma sırasında öğrencinin akademik bilgi düzeyinin ve araştırma becerisinin artırılması ve bunların kariyerlerinin ileri aşamalarında da kullanılabilmesi amaçlanmaktadır. Lisans eğitimi sırasında öğrenilen kavramsal modellerin ve çerçevelerin gerçek ticaret, iş ve yönetim hayatındaki karmaşıklık ve dinamizme uygulanabilmesi beklenmektedir. Son olarak bitirme projesinin öğrencilerin akademik ya da profesyonel kariyerlerine geçişlerine çeşitli yönlerden yardım etmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu ders kapsamında öğrencilere İşletme alanında bilimsel ve profesyonel araştırmanın nasıl yapıldığı gösterilir ve öğrencilerin böyle bir araştırma sürecinin başından sonuna yer alması sağlanır. Öğrenciler bitirme tezlerini Pazarlama, Yönetim, Organizasyon, Muhasebe, Finans, Üretim-Operasyon Yönetimi ve Sayısal Yöntemler alanları ile bu alanların birbirleri ile kesişimlerinde hazırlayabilirler. Dönem sonunda öğrenciler kapsamlı bir bitirme tezi yazar ve sunarlar.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, vaka analizi, tartışma, soru-cevap, yazma alıştırmaları, ödev. Öğrenciler belirli aralıklarla yaptıkları çalışmaları ve ilerlemeyi öğretim üyesi ile paylaşacak ve öğretim üyesinin yapacağı eleştiriler ve yönlendirmeler ile çalışmalarına devam edecektir.

Kaynaklar

Collis, J., & Hussey, R. (2014). Business research: A practical guide for undergraduate and postgraduate students.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024