SOSYAL PSİKOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL PSİKOLOJİ Kod ÇEKB3022
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi NEŞE ÇAKI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilere sosyal olguları aktarma, saha araştırmaları yapabilme ve iletişim becerilerini artırma gibi yetilerin kazandırılmasıdır.

İçerik

Derste Sosyal Psikoloji, tarihî gelişimi, araştırma yöntemleri, sosyal etki ve uyma, tutumlar ve önyargılar, tutum değiştirmeye ilişkin kuramsal yaklaşımlar, önyargı, iletişim ve ikna teknikleri, toplumsal roller, statü, otorite, kişiler arası ilişkiler-çekicilik, sosyal biliş-algı, motivasyon, toplumsal roller, statü, otorite, kültür ve benlik, uygulamalı sosyal psikoloji, sosyal psikolojide güncel konular anlatılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş/konferans yöntemi, sınıf içi tartışmalar

Kaynaklar

- Prof.Dr.Çiğdem Kağıtçıbaşı, Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar - Sosyal Psikolojiye Giriş, 16.Basım, Evrim Yayınevi, İstanbul - J.L. Freedman, D.O. Sears, J.M. Carlsmith (2003), Sosyal Psikoloji, Çev.Ali Dönmez, İmge Yayınları, Ankara. - Muzaffer Şerif, Sosyal Kuralların Psikolojisi, Çev.İsmail Sandıkçıoğlu, Alan Yayıncılık, İstanbul. - Hogg, M. A. & Vaughan, G. M. (2011-Sixth Edit.). Social Psychology. - Robert Cialdini, İnsanları Etkilemenin Yolları, Çev.Ali Dönmez, İmge Kitabevi, Ankara - Alain de Botton,Statü Endişesi, Çev.Ahu Sıla Bayer,Sel Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024