ENTEGRE VE KURUMSAL RAPORLAMA

İzlence Formu

Ders Adı ENTEGRE VE KURUMSAL RAPORLAMA Kod İŞİK4018
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SELAHATTİN KARABINAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, tahakkukun önemi ışığında, mali tabloların çıkarılmasına ilişkin muhasebe süreci örnek uygulamalarla öğrencilere aktarılacaktır. Ardından Bilanço ve Gelir Tablosu analizleri yapılacak, ayrıca diğer ek mali tabloları öğrencilerin anlayabilmesi sağlanacaktır. Muhasebe Skandalları ve Krizler irdelendikten sonra Kurumsal Raporlama, Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Entegre Raporlama konuları örnek uygulamalarla incelenecektir.

İçerik

Bu ders öğrencilere yönetici düzeyindeki muhasebe bilgilerini hem iç hem dış kontrol için kullanmayı öğretecektir. Finansal muhasebe, Temel ve Ek Finansal Tablolar, Finansal Tablo Analizleri, Kurumsal Raporlama, Sürdürülebilirlik Raporlaması ve Entegre Raporlama konuları tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Tartışma, Problem çözme, Soru & Cevap, Anlatım / Sunum

Kaynaklar

Temel Muhasebe, Umuttepe Yayınları, 3 Mart 2014, Vasfi Haftacı Finansal Analiz, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ile Uyumlu, İlksan Matbaası, Eylül 2016, Zaif Karapınar Sürdürülebilirlik Raporlaması, Türkmen Kitabevi Begüm Öktem; KURUMSAL RAPORLAMADA YENİ DÖNEM: ENTEGRE RAPORLAMA Güler ARAS, Gaye Uğur Sarıoğlu, Ekim 2015, https://tusiad.org/tr/yayinlar/raporlar/item/8539-kurumsal-raporlamada-yeni-donem-entegre-raporiama

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024