ORGANISATIONAL BEHAVIOUR

İzlence Formu

Ders Adı ORGANISATIONAL BEHAVIOUR Kod İŞİK3002
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. EBRU DOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, organizasyonlarda bireysel ve grup davranışlarının kapsamlı bir analizini sağlar. Amacı, kuruluşların nasıl daha etkin bir şekilde yönetilebileceğinin anlaşılmasını sağlamak ve aynı zamanda çalışanların çalışma yaşam kalitesini artırmaktır. Konular arasında motivasyon, ödüllendirici davranış, stres, bireysel ve grup davranışı, çatışma, güç ve politika, liderlik, iş tasarımı, örgütsel yapı, karar verme, iletişim ve örgütsel değişim ve gelişim yer almaktadır.

İçerik

Örgütsel davranış (OB), organizasyonlarda insan davranışını anlamaya, açıklamaya ve iyileştirmeye çalışan bir çalışma alanıdır. Çoğu kuruluş çabalarını insan davranışının iki yönünü geliştirmeye odaklar: (1) iş performansı—bireylerin kuruluşun hedeflerine ulaşması için gereken davranışları gerçekleştirme derecesi; ve (2) örgütsel bağlılık—çalışanların başka bir yerde iş aramak yerine kuruma sadık kalma derecesi. Ders, bu yönleri açıklamaya ve bu yönlerin yollarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımları, sınavlar ve kısa sınavlar, vaka çalışmaları, tartışmalar, konuşmacı etkinlikleri, ödevler, dönem projeleri, grup çalışması ve takım projeleri, sunumlar.

Kaynaklar

Essentials of Organizational Behavior Stephen P. Robbins, Timothy A. Judge

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024