VOLUNTEERING STUDIES

İzlence Formu

Ders Adı VOLUNTEERING STUDIES Kod ECON2014
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MÜJGAN DENİZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin; bilgi, birikim ve yaratıcılıklarını kullanarak üniversite ile toplum arasındaki bağların güçlendirilmesi konusunda öz değerlendirme becerilerinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda toplumda engelli yaşamı, göç ve afet gibi toplumsal hassasiyetin yüksek olduğu konularda görünürlüğü artırmaktır.

İçerik

Bu derste öğrencilere gönüllülük, toplum, birey, sosyo-ekonomik problemler, engelli yaşamı, göç ve afet gibi kavramlar ile ilgili bilgi verilmesi ve gönüllülük hizmetlerine katılmalarına imkan sağlanmasıdır. Öğrencilerin ufuklarının ve yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunulması, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin artırılması ve grup içinde bireylerin etkin olarak çalışmalarının sağlanmasıdır. Bu ders kapsamında öğrenciler ilgili konularda deneyimli uzmanlar ile birlikte çalışma olanağı bulmaktadırlar.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Takım/Grup Çalışması, Saha Çalışması, Proje Hazırlama

Kaynaklar

Açık kaynak ve websiteleri: 1. What is Civil Society, its role and value in 2018? K4D-Helpdesk Report, Rachel Cooper, University of Birmingham 15 October 2018 2. The Future Role of Civil Society, World Economic Forum, January 2013 3. A Guide to Civil Society Organizations working on Democratic Governance, United Nations Development Programme, 2005 4. The Third Sector As A Renewable Resource for Europe, Bernard Enjolras, Lester M. Salamon, Karl Henrik Sivesind, Annette Zimmer 5. Introducing the Journal of Civil Society: An editorial Statement Helmut K. Anheier, DOI: 10.1080/17448680500166007 6. NGOs in India The challenges of women’s empowerment and accountability, Patrick Kilby, Routledge, 2005

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024