DIGITAL ECONOMICS

İzlence Formu

Ders Adı DIGITAL ECONOMICS Kod ECON2010
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MÜJGAN DENİZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilere “dijital ekonominin” temel özelliklerini tanıtmayı amaçlamaktadır. Dijitalleşme farklı ülkeleri farklı şekillerde etkiler ve bireysel hükümetler, çeşitli meşru kamu politikası hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla dijital ekonomiyi düzenlemek için politika alanına ihtiyaç duyar hale gelmişlerdir. Dijital ekonominin küresel ölçekte etki alanının ve öneminin artması, bugüne kadarki ekonomik yaklaşım ve analizlerden farklı bir bakış açısına olan gereksinimi arttırmıştır. Digital ekonomi dersi de, esasen geleneksel iktisat teorilerinin dışında alışılagelmiş ekonomik yaklaşımların ötesinde yeni bir analitik bakış kazandırmayı amaçlamaktadır. Ders öğrencilere farklı ekonomik sektörlerde yaşanan dijitalleşmenin etkilerini ve meydana getirdiği köklü değişiklikleri sorgulatabilmeyi ve politika önerileri üzerine düşünmelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Ekonominin genelinde hızla süregelen dijitalleşmenin küresel ekonomik yapı ve uluslararası iktisadi ilişkilerde meydana getirdiği köklü değişikliklerin yanı sıra ihtiyaç duyulan yeni hukuki ve ekonomik düzenlemelere yönelik mikro ve makro bazlı analiz.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, soru cevap ve sınıf içi prezantasyon.

Kaynaklar

Dijital Ekonomi, Network Ekonomi, E-ticaret, İnternet Ekonomisi ve Bilgi Ekonomisi ile ilgili makaleler. sunum notları ve ppt slaytlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024