MEDENİ USUL HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı MEDENİ USUL HUKUKU Kod FISC2014
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HABİB YILDIZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Davanın esası hakkında hangi şartlar altında bir karar verilebileceğinin kavratılması ve bu uygulamada bu şartların tayin ve tespit edilebilmesidir.

İçerik

Yargı Türleri, Adli Yargı ve Medeni Usul Hukuku’nun Yargı örgütü içindeki yeri, Hukuk davalarının hangi görevli ve yetkili mahkemelerde açılacağı ve yürütüleceği, ispat hukuku, kanun yolları ve tahkim

Öğretim Yöntemleri

Konferans, ödevler

Kaynaklar

- Prof. Dr. Saim ÜSTÜNDAĞ, Medeni Yargılama Hukuku, 7. Baskı, İstanbul, 2000 - Prof. Dr. Baki KURU/ Prof. Dr. Ramazan ASLAN/ Prof. Dr. Ejder YILMAZ, Medeni Usul Hukuku, 20. Baskı, Ankara, 2009 - Prof. Dr. Hakan PEKCANITEZ/ Prof. Dr. Oğuz ATALAY/ Doç. Dr. Muhammet ÖZEKES, Medeni Usul Hukuku, 8. Baskı, Ankara, 2009 - Doç. Dr. Abdurrahim KARSLI, Medeni Usul Hukuku Pratik Çalışmaları, 2. Baskı, İstanbul, 2004 - Prof. Dr. Timuçin MUŞUL, Medeni Usul Hukuku, Ankara, 2009 - Prof. Dr. Yavuz ALANGOYA/ Prof. Dr. Kamil YILDIRIM/ Prof. Dr. Nevhis DEREN-YILDIRIM, Medeni Usul Hukuku Esasları, 7. Bası, İstanbul, 2009 - Doç. Dr. Abdurrahim KARSLI/ Yard. Doç. Dr. Abdurrahman KAVASOĞLU/ Araş. Gör. Evren KOÇ, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, 4. Baskı, İstanbul, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024