INTRODUCTION TO ECONOMICS II

İzlence Formu

Ders Adı INTRODUCTION TO ECONOMICS II Kod FISC1002
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Arş. Gör. Dr. BETÜL MUTLUGÜN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı makroekonominin temellerinin incelenmesidir. Ders, ulusal gelirin tanımı ve ölçümü, istihdam, ekonomik dalgalanmalar ve fiyat düzeyi gibi makroekonomik teorinin temel konularını kapsamaktadır. Derste ayrıca, paranın fonksiyonları, bankacılık sistemi ve kamu harcamaları ve vergileme gibi konular da incelenmektedir. Son olarak ders içerisinde, para ve maliye politikalarının işleyişi ve etkinliği ile dışa açık ekonomilere ilişkin temel kavramlar ve teoriler tartışılmaktadır.

İçerik

Bu derste, ulusal gelirin tanımı ve ölçümü, istihdam, ekonomik dalgalanmalar, fiyat düzeyi, paranın fonksiyonları, bankacılık sistemi, kamu harcamaları ve vergileme, para ve maliye politikalarının işleyişi ve dışa açık ekonomilere ilişkin temel kavramlar ayrıntılı bir şekilde açıklanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Genel olarak, konular dersin öğretim üyesi tarafından açıklanmaktadır. Buna ek olarak, e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, ders videosu kullanılmaktadır.

Kaynaklar

Mankiw, Gregory N. (2018). Principles of Economics, Cengage Learning, Eighth Edition, US. Case, K. E., Fair, R. C., Oster, S. M. (2016). Principles of Economics, Pearson Education, Seventh Edition, US. Gottheil, F. (2009). Principles of Economics, Atomic Dog Publishing Inc., US. Mankiw, Gregory N. (2018). Principles of Microeconomics, Cengage Learning, Eighth Edition, US.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024