BİLİMSEL İLETİŞİM SORUNLARI

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL İLETİŞİM SORUNLARI Kod BIBY9003
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİYAZİ ÇİÇEK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı Doktora programının bilgi ve belge yönetimi problemlerini tartışıp öneriler getirmek amacı yanında öğrencilere okuma, anlama, anlatma ve yazma konusunda akademik disiplin kazandırmak hedefleri bulunmaktadır. Bu disiplini kazanmak bilimsel iletişim becerilerinin gelişmesiyle son derece ilişkilidir. Bu ders, Anabilim Dalı öğrencilerinin okudukları metinleri kritik edip sentez ve analiz kabiliyetlerini geliştirmelerine, elde ettikleri sonuçları etkili bir akademik yayına dönüştürmelerine katkı sağlayacaktır.

İçerik

Akademik organlar ve araştırma merkezlerinde üretilen bilginin, iletişim problemi yaşamadan doğru ve etkili şekilde sunumu gerçekleştirmek.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Vaka Tartışması, Soru-cevap ve Proje

Kaynaklar

Aslantürk, Zeki. Sosyal Bilimciler İçin Araştırma Metot ve Teknikleri, 2. bs., İstanbul: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1995. Aziz, Aysel. Araştırma Yöntemleri-Teknikleri ve İletişim, (İstanbul): İletişim Araştırmaları Derneği, 1990. Barzun, Jacques ve Graff, Henry F. Modern Araştırmacı, 2. bs. Çev. Fatoş Dilber, Ankara: TÜBİTAK, 1997. Day, Robert A. Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayınlanır? Çev. Gülay Aţkar Altay, Ankara: TÜBÝTAK, 1996. Tammaro, A.M. Scholarly communication and academic presses. Firenze University Press, 2002. Elton, G. R. The Practice of History, Fontana: Collins, 1967. Perrin, Porter G. Writer’s Guide and Index to English, 4th ed. Glenview: Scott, Foresman and Company, 1965. Sayitoğlu, Halil. Bilimsel araştırma ve yazma el kitabı: toplumsal bilimler alanında tez, seminer ve rapor hazırlama, bilgisayardan ve kütüphanelerden yararlanma kılavuzu, İstanbul: Güzem Yayınları, 1995. Tansel, Fevziye Abdullah. İyi ve Doğru Yazma Usûlleri III.: Edebiyat-Kompozisyon İlmi Araştırma ve Metotları, İstanbul: Kubbe Altı Neşriyatı, 1978. Yılmaz, Durali. Türkçe ve Kompozisyon (Ders Notları), İstanbul: Filiz Kitapevi,1990.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024