MOBİLYA STÜDYOSU I

İzlence Formu

Ders Adı MOBİLYA STÜDYOSU I Kod ICMB2009
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. PELİN ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Mobilya tasarımı İç Mimarlık disiplininde büyük bir öneme sahiptir. Bu dersler öğrencilerin, tasarladıkları mekanlarda kullanacakları mobilyaların yapım aşamalarını öğrendiği, yeri geldiğinde mekana uygun olarak bir mobilya tasarlayıp üretebilecek becerileri kazandıkları derslerdir. Iki modülden oluşan bu derste mobilyaların türleri, üretime ekullanılan malzemeler bu malzemelerin birleşim yöntemleri gibi tasarım sürecine etki eden teorik bilgileri aldıktan sonra yerine uygun mobilya tasarımlarının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Dersin amacı, öğrencilerin mobilya gibi iç mekanı şekillendirip o mekana işlevini kazandıran bir ürünün yapım aşamalarınının öğrenmesi ve alana uygun tasarım ve üretimi gerçekleştirebilecekleri bilgi birikimini kazandırmaktır.

İçerik

Bu ders, Mobilya stüdyosu ders serisinin ilkidir. Mobilyanın üretim sürecinde önemli yere sahip olan malzeme ve malzemeye bağlı çeşitli üretim, kullanım yerine göre birleştirme teknikleri verilerek, standart mobilyaların baştan sona üretim süreçlerinin anlatılacağı bu dersin teorik bölümü sonrası öğrencilerden edindikleri bu bilgiler ile belirli konseptler içinde mobilyalar tasarlamaları istenecektir.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Seminer, 5: Proje, 6: Grup Çalışması, 7: Teknik Gezi

Kaynaklar

Furniture Design, John Wiley & Sons Inc., Postell J Icons of Design, Prestel, Albus V. Designer’s Guide to Furniture Styles, Pearson Prentice Hall, Crochet T

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024