BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I Kod ICMB2005
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BETÜL ORBEY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilerin bilgisayar destekli çizim programlarını tanımalarını ve tasarladıkları mekanları sanal ortamda yaratabilmelerini sağlamaktır. Autocad programı ile öğrenciye bilgisayar ortamında mekan tasarımı yapabilme ve yapılan bu tasarımların bilgisayar ortamında teknik çizimlerini oluşturabilme, sunabilme, basabilme bilgi ve becerisini kazandırabilmektir.

İçerik

Bilgisayar yardımıyla tasarlamanın geçmişi, bilgisayarlardan tasarlamadan yararlanma, Autocad programı ile tasarım yapılması, Autocad programı ile farklı geometrilerde oluşturulan tasarımların 2 boyutlu çizimlerinin yapılması, çizimlerin üzerinde ölçekleme, ölçü, yazı tarama gibi komutlar kullanılarak üretim çizimlerinin yapılması, çizimlerin çeşitli görünümler ile sunulması, çizilen ve sunulan çizimlerin baskılarının yapılması.

Öğretim Yöntemleri

1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Gösterme, 4: Uygulama (Uzaktan Öğretim)

Kaynaklar

Şen İ.Z. ve Bora H., (2010). Autocad 2010. Deha Yayıncılık Gökkaya H. Ve Alca K., (2010). Autocad 2010 Çizim Modelleme Taşkesen A., Eldem C., Mendi F. Ve Toktaş İ., (2008). Autocad ile çizim ve modelleme, Ankara: Gazi Kitabevi Grabowski, Illustrated AutoCAD Quick Reference, Delmar Learning Finkelstein, AutoCAD 2007 and AutoCAD LT 2007 Bible,John Wiley & Sons Jefferis and Jones, AutoCAD 2007 for Architecture, Autodesk Press, Thomson Ramsey and Sleeper, Architectural Graphic Standards Student Edition, J. Wiley & Sons Ching, Architectural Graphics, J. Wiley & Sons

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024