İÇ MİMARLIĞA GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı İÇ MİMARLIĞA GİRİŞ Kod ICMB1007
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. AYŞEN ŞOLT
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

. Öğrencilerin iç mimarlığın temel ilkelerini, iç mimarlık mesleğinin diğer disipliner ile ilişkisinin tanımlamasını amaçlamaktadır. Işık, renk, doku, malzeme Bu ders öğrencilerin iç mimarlığın temel ilkelerini, iç mekanın tasarım prensiplerini ve iç mimarlık mesleğinin diğer disiplinler ile ilişkinin tanımlamasını amaçlar.

İçerik

1. İç mimari ile ilgili temel bazı kavramlar; 2.İç mekan projelerinde tasarım teorileri ve metotları, 3.İç mimari proje tasarım kriterleri, 4. İnsan ve algı ilişkisi, iç mekan ve teknoloji, 5.Mekanı tanımlayan yapı elemanları, mobilya, malzeme ve ilişkisini, 6.iç mimarlığın diğer disiplinler ile ilişkilerini 7.İç Mimarlığa teknolojinin etkisi konularını geçmiş ve şimdiki tasarımcıların çalışmalarını inceleyerek iç mimarlığın temel ilkeleri tanımlamak bu dersin içeriğidir.

Öğretim Yöntemleri

1: Sunum 2: Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4: Uygulama (Uzaktan Öğretim)

Kaynaklar

Bayazıt.,N., Endüstri Ürünlerinde ve Mimarlıkta Tasarlama Metotlarına Giriş Mimarlık ve Sanatta Yaratıcı bir Süreç: Çizim; çev. Çelen Birkan, YEM, 2003 , Kahvecioğlu, H.L.,Mimarlıkta imaj: Mekânsal imajın oluşumu ve yapısı üzerine bir model, Fen Bilimleri Enstitüsü Coles.J., House. N., İç Mimarlığın Temelleri

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024