ECONOMIC MODELLING AND QUANTITATIVE ECONOMICS

İzlence Formu

Ders Adı ECONOMIC MODELLING AND QUANTITATIVE ECONOMICS Kod ECON4021
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÖNDER YERLİKAYA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin çok daha karmaşık dinamik deterministik iktisadi modellerin genel yapısını anlayabilmelerini, bu modellerin denge çözümlerini yapabilmelerini ve analiz edebilmelerini sağlamak, kendi model modifikasyonlarını yapabilmeyi ve sonuçlarını değerlendirebilme becerilerini kazandırmaktır.

İçerik

Bu dersin ana içeriği deterministik dinamik sistemler analizidir. Öğrencilerin çok daha karmaşık dinamik deterministik iktisadi modellerin genel yapısını anlayabilmek, bu modellerin denge çözümlerini yapabilmek ve analiz edebilmek, kendi model modifikasyonlarını yapabilmek ve sonuçlarını değerlendirebilmek için gerekli matematiksel araçları içermektedir. Bu matematiksel araçlar hem kantitatif hem kalitatif teknikleri kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Klasik anlatım, tartışma ve soru cevap

Kaynaklar

1) Galdolfo, Giancarlo., Economic Dynamics, Study Ed., Springer-Verlag, 1997 2) Shone, Ronald., Economic Dynamics: Phase Diagrams and Their Economic Application, 2nd Ed., Cambridge University Press, 2002 3)Fundamental Methods of Mathematical Economics, Alpha Chiang and Kevin Wainwright, 4th Edition, McGraw-Hill, 2005.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024