MİKRO İKTİSAT I

İzlence Formu

Ders Adı MİKRO İKTİSAT I Kod İKTB2001-B
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AYDA RONA AYLİN ALTINAY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Mikro İktisat I, İktisada Giriş I dersinin üzerine inşa edilerek, öğrencilere Mikro İktisat teorisinin temel prensiplerini anlama fırsatı sunar. Bu amaçla, ilk olarak belirli kavram ve tanımlar hatırlanır, arz ve talep modeli tekrar ele alınır, ardından modern tüketici ve üretici teorileri ayrıntılı bir şekilde incelenir.

İçerik

Mikro İktisat I, İktisada Giriş I dersinin üzerine inşa edilir. Mikro iktisadın tüketici davranışları ve firma teorilerini içerir. Bu ders kapsamında, öncelikle tüketici davranışları teorisinin temel bileşenleri olan fayda fonksiyonu ve bütçe kısıtı, tüketici dengelemesi, gelir-tüketim ve Engel eğrileri ile fiyat-tüketim ve talep eğrileri ayrıntılı bir şekilde ele alınır. Bu bağlamda, gelir ve ikame etkileri de ayrıca incelenir. Daha sonra ders, firma teorisine geçer ve bu teorinin temel unsurlarından biri olan üretim konusunu ele alır. Son olarak, ölçeğe-göre-getiri kavramları da detaylı bir şekilde tartışılır.

Öğretim Yöntemleri

Klasik anlatım, PPT sunumları, soru-cevap

Kaynaklar

Ders sunumları ana kaynaktır. Bu sunumların temelinde iki kitap bulunur Pindyck & Rubinfeld; Microeconomics, Ninth ed., Pearson, 2017. Varian; Intermediate Microeconomics, Ninth ed., Norton, 2014

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024