AROMATERAPİ

İzlence Formu

Ders Adı AROMATERAPİ Kod ECZC5135
Kredi 1 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NUR TAN
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Sağlıklı olma halinin sürdürülmesi, hastalıklardan korunma ve günlük rahatsızlıkların iyileştirilmesinde destekleyici ve tamamlayıcı olarak uçucu yağlar ile yapılan masaj, kompres, banyo ve inhalasyon uygulamalarının öğretilmesi ve AB Ülkeleri eczanelerinde bulunan aromaterapötiklerin tanıtılması,Türkiye'deki uçucu yağ bitkilerinin bu amaçla değerlendirilerek öğrencinin mesleğine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

İçerik

Aromatik bitkiler veya uçucu yağlar kullanılarak yapılan alternatif ve tamamlayıcı tedavi yönteminin tedavide kullanılması.

Öğretim Yöntemleri

Aromaterapi uygulamalarının tanımını ve tarihçesini öğrenir. Masaj, kompres, inhalasyon ve banyo yöntemlerini yöntemlerini öğrenir. Aromaterapi uygulamalarında kullanılan uçucu yağları ve uçucu yağ droglarının üretim ve eczanede saklanma koşullarını öğrenir. Sağlıklılık halinin sürdürülmesi ve sinirlilik,gerginlik,yorgunluk,uykusuzluk, soğuk algınlığı,grip vb yaygın günlük rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılan masaj, kompres ve inhalasyon karışımlarını öğrenir. Alzheimer vb geriatrik rahatsızlıklarda hastanın yaşam kalitesini artırmak için aromaterapi uygulamalrını öğrenir. Aromaterapi uygulamalarında sağlık profesyonellerinin sorumluluk alanlarını ve halk sağlığı için iş birliği yapmayı öğrenir.

Kaynaklar

Aromatherapy Science, Maria Lis-Balchin Clinical Aromatherapy, Jane Buckle The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, V.A. Worwood, California

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024