DOĞAL AFETLER

İzlence Formu

Ders Adı DOĞAL AFETLER Kod CGRF4111
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HÜSEYİN TUROĞLU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; doğal afetlerin tanıtılması, sebepleri, etkileri, önleme, zarar azaltma çalışmaları ve afet yönetimi konularında öğrenciyi bilgilendirmektir.

İçerik

Bu ders; doğal afet kavram, kapsam, etki ve yönetimi konularını içerir. Sel, Taşkın, Deprem, Kütle hareketleri, Kar çığları tehlikesi, risk faktörleri ve afete dönüşmelerinin temel unsurları, Afet Yönetimi konuları detaylı olarak ele alınır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğrenme, Bilgisayar destekli eğitim, İşbirlikli öğrenme, Arazi çalışmaları ile yerinde incelemelerin yapılması.

Kaynaklar

- Şahin, C. ve Sipahioğlu, Ş., (2007). Doğal Afetler ve Türkiye. Gündüz Eğitim Yayınları, ISBN 97-6859-29-2, Ankara. - Görcelioğlu, E. (2003). Sel ve Çığ kontrolu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayınları, İ.Ü. Yayın No: 4415, O.F. Yayın no: 473, İstanbul. - Turoğlu, H. ve Özdemir H., (200)., Bartın'da Sel ve Taşkınlar, Sebepler, Etkiler, Önleme ve Zarar Azaltma Önerileri. Çantay - Kasapoğlu, E. (2007). Depremler ve Türkiye. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yayını No: 99, Ankara - Abbott, P. L. (2012). Natural Disasters. The Mc Graw Hill, New York. - Keller, E. A. ve Devecchio, D. E. (2012) Natural Hazards. Pearson Prentice Hall, US.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024