ÖRNEKLEME

İzlence Formu

Ders Adı ÖRNEKLEME Kod EKOB3011
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HANDAN YOLSAL
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında örnekleme yöntemlerine yer verilmektedir. Bu çerçevede öğrencilerin saha çalışmaları yapabilmeleri, örnekleme planı oluşturarak, uygun örnekleme yöntemi ile örneklem seçip, analiz etmesi, uygun hipotezler kurularak araştırma hipotezini test etmesi sağlanacaktır.

İçerik

Ders, örnekleme yöntemlerinin analizini, örnekleme türlerinin açıklamasını, çeşitli örnekleme yöntemlerinde anakütle parametrelerinin tahminini ve tahmin teorisini içerir.

Öğretim Yöntemleri

Ders öğrencilerle etkileşimli olarak yapılır. Dersin içeriği öğrencilerin diğer derslerde, projelerde ve tezlerde kullanmalarına imkan verecek şekilde düzenlenir, vaka çalışmaları ve anketlerle sürekli iyileştirilir.

Kaynaklar

Taro Yamane, 2001, "Temel Örnekleme Yöntemleri", Literatür Yayınları W. G. Cochran,1953, Sampling Techniques, John Wiley & Sons,Inc. Neyran Orhunbilge, 1997, "Örnekleme Yöntemleri ve Hipotez Testleri", Avcıol Basım Yayın Özer Serper, Mustafa Aytaç, Nuran Bayram, 2016, "Örnekleme", Ezgi Kitabevi Y. A. Özdemir, S. T. Şahin Tekin, A. Esin, 2019, “Çözümlü Örneklerle Örnekleme Yöntemlerine Giriş”, Seçkin Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024