LİNEER CEBİR

İzlence Formu

Ders Adı LİNEER CEBİR Kod EKOB2009
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SEDA KARAKAŞ GEYİK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilere lineer cebirin temel kavramlarını ve tekniklerini tanıtmayı amaçlamaktadır. Ders aynı zamanda, yöneylem araştırmaları, ekonometri ve istatistik gibi birçok derste kullanılmak amacıyla lineer cebirin temel fikir ve tekniklerini tanıtacaktır.

İçerik

Vektörler, Matrisler, Elementer Matrisler, LU Ayrışımı, Lineer Denklem Sistemleri ve Çözüm Yöntemleri, Reel Vektör Uzayı, Alt Uzay Kavramı, Dört Temel Alt Uzay, Lineer Bağımsızlık, Baz ve Boyut, İç Çarpım Uzayları, Ortogonallik, Gram- Schmidt Yöntemi, Tutarsız Denklem Sistemlerinde Yaklaşık Çözüm: En Küçük Kareler Yöntemi, Bir Matrisin Öz Yapısı: Özdeğer ve özvektörler.

Öğretim Yöntemleri

Online Ders Sunumları

Kaynaklar

Bernard Kolman, David, R, Hill, “Uygulamalı lineer Cebir” Prof.Dr.Ömer akın, Palme Yay., 2002. Temel Lineer Cebir, Gürsel Yeşilot, Deniz Sönmez, Seçkin Yayınları. Schaum Serisi Lineer Cebir, Mc Graw Hill Yayıncılık. Gilbert Strang, Linear Algebra and Its Applications, 4th Edition, Thomson, Brooks/Cole, 2006. Steven, J. Leon, “Linear Algebra with Applications”, Prentice Hall,1998.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024