ULUSLARARASI FİNANS

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI FİNANS Kod İŞİK4017
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders, uluslararası finans teorisini ve gerçek dünyadaki uygulamalarını işletmecilik bakış açısından kavramayı amaçlamaktadır. Finansal açıdan etkili ve güçlü bir işletme yönetimi global döviz, para ve sermaye piyasalarının işleyişinin kavranmasını gerektirir. Bu bağlamda global ekonomide karşılaşılan fiilî ve potansiyel risklerin etkin bir şekilde yönetimi için kullanılan finansal araçlara dair temel bilgilerin öğrenilmesi dersin amaçları arasında yer almaktadır.

İçerik

Bu ders kapsamında finansal piyasalar, döviz işlemleri, uluslararası finansal piyasalar ve enstrümanları araştırılır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler seminer/anlatım ve tartışma şeklinde yapılacak, öğrenciler her fırsatta tartışmalara katılmaya teşvik edileceklerdir. Derse devam, devam edilen derslere hazırlıklı gelmek ve dersle ilgili olarak yapılacak ilave çalışmalar öğrencinin dersten alacağı verimi artırmaktadır. Bu nedenle derslere her fırsatta devam edilmesi, devam edilen derslere hazırlanılarak gelinmesi ve ayrıca ders dışında konuyla ilgili ek çalışmalar yapılması tavsiye edilmektedir.

Kaynaklar

Fundamentals of Multinational Finance, Michael H. Moffett, Arthur I. Stonehill, David K. Eiteman, Pearson, 5th Edition, 2015. Foundations of Multinational Financial Management, Alan C. Shapiro, Atulya Sarin, 6th Edition, Wiley, 2010. International Financial Management, Jeff Madura, 12th Edition, South-Western College Pub., 2014.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024