GAYRİMENKUL FİNANSMANI

İzlence Formu

Ders Adı GAYRİMENKUL FİNANSMANI Kod İŞİK4015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilere finansman kavramını öğretmek, gayrimenkul yatırımlarının finansman kaynaklarını irdelemek ve gayrimenkul yatırımlarının finansmanı ile ilgili temel metotları uygulama becerisini kazandırmaktır. Bu derste ayrıca gayrimenkul yatırım projelerinin değerlendirme yöntemlerini kullanma becerisi de kazandırılacaktır.

İçerik

Temel Finansal Kavramlar, Finansal Piyasalar ve Araçlar, Gayrimenkul Finansman Piyasaları, Kullanılan Yöntemler , Gayrimenkul Yatırımlarının Değerlendirilmesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Fonları, Gayrimenkul Finansman Piyasalarında İpotekli Konut Kredileri,Menkul Kıymetleştirme ve İpotekli Konut Kredilerine Dayalı Menkul Kıymet Piyasaları, Türkiye’de Gayrimenkul Piyasası ve Finansmanı, 2008 Küresel Finans Krizinde İpotekli Konut Kredilerinin Rolü, Yüksek Riskli İpoteğe Dayalı Finans Sisteminde Konut Krizi konularını içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Yüz Yüze Eğitim

Kaynaklar

Hepşen, A. 2010. Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı, 1. Basım, Lİteratür Yayıncılık, İstanbul. • Brueggeman, W. and Fisher, J. 2006. Real Estate Finance and Investment, 13. Edition, 672 pp, Mc Graw Hill, USA.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024