SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

İzlence Formu

Ders Adı SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Kod İŞİK3015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SERDAR SEMİH COŞKUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilerin tedarik zinciri yönetimi disiplini altındaki temel kavram ve ilkeleri bilgi, kavrama ve uygulama düzeyinde kazanmalarını ve bu bilgileri stratejik ve operasyonel düzeyde tedarik zinciri süreç yönetimi becerilerine dönüştürmelerini amaçlar.

İçerik

Tedarik zinciri, hammadde tedarikinden bitmiş ürünün son kullanıcılara ulaştırılmasına kadar geçen süre içinde gerçekleştirilen tüm işlemler dizisidir. Tedarik zinciri yönetimi, tüm sistem içinde maliyetleri en aza indirmek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için tedarik zinciri ortakları arasındaki malzeme, para ve bilgi akışlarını koordine etmektir. Bu ders, küreselden yerele kadar tedarik zinciri yönetimi alanıyla ilgili temel kavramları ve kuralları tanıtmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, soru cevap, tartışma, örnek olay, araştırma, problem çözme, bilgisayar destekli öğretim

Kaynaklar

Mentzer, J. T., DeWitt, W., Keebler, J. S., Min, S., Nix, N. W., Smith, C. D., & Zacharia, Z. G. (2001). Defining supply chain management. Journal of Business logistics, 22(2), 1-25. Lambert, D. M., & Cooper, M. C. (2000). Issues in supply chain management. Industrial marketing management, 29(1), 65-83. Prajogo, D., & Olhager, J. (2012). Supply chain integration and performance: The effects of long-term relationships, information technology and sharing, and logistics integration. International Journal of Production Economics, 135(1), 514-522. Kanda, A., & Deshmukh, S. G. (2008). Supply chain coordination: perspectives, empirical studies and research directions. International journal of production Economics, 115(2), 316-335. Croxton, K. L., Garcia-Dastugue, S. J., Lambert, D. M., & Rogers, D. S. (2001). The supply chain management processes. The international journal of logistics management, 12(2), 13-36. Beamon, B. M. (1999). Measuring supply chain performance. International journal of operations & production management.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024