OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE DUYU EĞİTİMİ

İzlence Formu

Ders Adı OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE DUYU EĞİTİMİ Kod CGUE2539
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ELİF ÇELEBİ ÖNCÜ
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Dersin Amacı Bu ders, çocuk gelişimcilerin bebeklikten başlayarak ve okul öncesi dönemdeki çocukların duyularını etkin kullanımlarını desteklemek için gerçekleştirilecek duyu eğitimini aktarmaya yönelik hazırlanmıştır.

İçerik

Bu dersin amacı bebek ve çocukların dünyayı eğlenceli biçimde keşfetmelerini sağlamaktır. Derste bebeklik döneminden başlayarak altı yaş ve hatta daha büyük yaştaki çocuklara yönelik etkinlikler yer almaktadır. Dersin giriş kısmından sonraki ilk etkinlik kısmında 0-36 aylık çocuklara yönelik etkinlikler bulunmaktadır. Bu kısımda 0-36 aylık çocuklar için hazırlanmış eğitim programında yer alan göstergeler dikkate alınmış ve genel amaçlara yer verilmiştir. 36-66 aylık çocuklar için tasarlanan etkinliklerde de her etkinliğin başında Ulusal Okul Öncesi Eğitim Programımızda yer alan kazanım ve göstergelere ve etkinliğin hitap ettiği duyu alanına yer verilmiştir. Etkinliklerin sonunda da oyunların pekiştirilmesini ve çocukların dil ve düşünce gelişimlerini destekleyebilecek birkaç değerlendirme sorusu hazırlanmıştır. Ünitelerin sonunda da duyuları uyarıcı basit tarifler yer almaktadır. Tüm etkinliklerin yol gösterici olduğunu, çocukların gereksinim, istek ve gelişim özelliklerine göre şekillendirip değiştirilebileceğini de hatırlatmak isterim.

Öğretim Yöntemleri

E - KİTAP, E-SUNUM

Kaynaklar

Çelebi Öncü, E. (2016), Duyularımızla Keşfediyor Oynuyor Üretiyoruz Bebekler ve Okul Öncesindeki Çocuklar için Duyu Oyunları, Hedef Yayıncılık, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024