KÜRESELLEŞME VE GÜNCEL MALİ SORUNLAR

İzlence Formu

Ders Adı KÜRESELLEŞME VE GÜNCEL MALİ SORUNLAR Kod MALU218Z
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÖNDER BİNGÖL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, küreselleşme sürecinin ve küresel ekonomideki mali gelişmelerin analizidir. Öğrencilerin, küreselleşme sürecinin gelişimi ve güncel mali sorunların belirlenmesi hakkında kazanımlar sağlaması hedeflenmektedir.

İçerik

Küreselleşme süreci ile kamu maliyesi içinde yer alan yeni kavram ve gelişmelerin takibi ve analizi bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. Küreselleşme sürecinin gelişimi, yol açtığı değişimler, bu süreçteki önemli aktörler ve buna bağlı konular ile küresel ekonomide ortaya çıkan güncel mali sorunlar ele alınmıştır.

Öğretim Yöntemleri

Öğretim üyesinin sunumu ve öğrenci katılımıyla sınıf içinde tartışma. Buna ek olarak, e-Ders Notu, e-Ders Sunumu, Ders Videosu kullanılmaktadır.

Kaynaklar

-Gülten Kazgan, Küreselleşme ve Ulus Devlet, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2015. -Gülten Kazgan, Liberalizmden Neoliberalizme: Neoliberalizmin Getirisi ve Götürüsü, Remzi Kitabevi, 2016. -Coşkun Karaca, Güncel Ekonomik ve Mali Sorunlar, Ekin Yayınevi, 2021. -Birol Kovancılar, Mustafa Miynat ve Sibel A. Bursalıoğlu, Kamu Maliyesinde Küresel Değişimler, Gazi Kitabevi, Ankara, 2007. -Kenan Mortan ve Ahmet Tiryaki (Editörler), Ekonominin Güncel Sorunları, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2019.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024