ULUSLARARASI İLETİŞİM

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI İLETİŞİM Kod GZTK3401
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MELTEM BOSTANCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, iletişimin uluslararasılaşması sürecinde, iletişim alanında Türkiye ve dünyada yaşanan değişim ve dönüşümler anlatılmaktadır. Dersin öğrencilere; siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla uluslar arası iletişim düzeninin özelliklerini, sanayi sonrası küresel kapitalizm koşullarıyla bağlantılı değerlendirmeye olanak verecek bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmektedir.

İçerik

Bu derste, iletişimin uluslararasılaşması sürecinde, iletişim alanında Türkiye ve dünyada yaşanan değişim ve dönüşümler anlatılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Dersin öğretim üyesi tarafından uluslar arası iletişim konuları öğrencilere anlatılarak işlenmekte, ayrıca öğrencilere soru sorarak öğrencilerin derse aktif bir şekilde katılımı teşvik edilmeye çalışılmakta. Konu ile ilgili ödevler verilerek, öğrencinin derse hazırlıklı gelmesine çaba gösterilmektedir.

Kaynaklar

Uluslararası İletişim-Uluslararası Politika- M. Bostancı- Nobel Yayınları Uluslararası İletişimin Ekonomi Politiği- M. Bostancı - Chiviyazıları Yayınevi Medya Okuryazarlığı- -M.Bostancı- Nobel Yayınları Kamu Diplomasisinde Medyanın Rolü ve Önemi- M. Bostancı- ANahtar Kitaplar Yayınevi Eleştirel Medya Çalışmaları- M. Bostancı- ANahtar Kitaplar yayınevi Küreselleşen Medya- İktidar ve Mücadele ALanı- G. Uluç- ANahtar Kitaplar Yayınevi Uluslararası Medya- Y. İnceoğlu- Der Yayınları Uluslararası İletişim- R. Bülbül

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024