SOSYAL HİZMET ETİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL HİZMET ETİĞİ Kod SOSH3005
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SÜLEYMAN ÖZDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyal hizmet uzmanlarının mesleki davranışlarına rehberlik edecek standartları ve mesleğinin misyonu ve temel değerlerine ilişkin etik ilkeleri ortaya koymaktır.

İçerik

Derste, Sosyal Hizmet Etiğine ilişkin olarak Temel Kavramlar: Etik, İş Etiği, Meslek Etiği ve Sosyal Hizmet Etiği, Etik Kuramları ve Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmet Etiğinin Hukuki Temelleri, Sosyal Hizmet Mesleki Değerleri ve Etik İlkeler, Müracaatçı ve Meslek Elemanlarına ve Diğer Mesleklere Yönelik Etik Sorumluluklar, Sosyal Hizmette Etik Karar Verme Süreci ve Modelleri, Sosyal Hizmette Etik İkilemler, Bireyle ve Grupla Çalışmada Etik gibi konular işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

Mahmut Arslan - İş ve Meslek Ahlâkı, Ankara: Siyasal Kitabevi Refik İsa Bikun - İş Ahlâkı, İstanbul: İGİAD Yay. Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (International Federation of Social Workers) Frederic G. Reamer - The Evolution of Social Work Ethics. Social Wor Sarah Banks - Ethics and values in social work, Bloomsbury Publishing. Lester Parrott - Values and ethics in social work practice, Learning Matters.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024