KAMU PERSONEL YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KAMU PERSONEL YÖNETİMİ Kod ASBK8001
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ENGİN SELÇUK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kamu personel yönetiminin konusu, kamunun personel sorunları olup, kamu hizmetlerinin gerektirdiği insan gücünün sağlanması ve bu kaynaktan en verimli bir biçimde yararlanmanın yol ve yöntemlerini göstermektir. Kamu personel yönetimi, yapısal (sınıflandırma, ücret rejimi, personel birimleri ve kamu görevlilerinin statü kuralları) ve işlevsel (insan gücü planlaması, alma, yetiştirme, değerlendirme, özendirme) unsurları içeren bir bütündür.

İçerik

Bu ders kapsamında kamu personel yönetiminine ilişkin tarihsel Gelişim Ve Kamu İstihdamı, Memurluk Mesleği Ve İlkeleri, Memurluğa Giriş, Atama Yöntemleri, Yer Değiştirmeler, Değerlendirme, Yükselme Ve Hizmetiçi Eğitim, Memurların Yükümlülükleri Ve Yasakları, Memurların Hakları, Disiplin Hukuku Ve Memurluk Statüsünün Kısıtlanması, Memurların Ceza Sorumluluğu, Memurluğu Bitiren Durumlar ve Memurların Emeklilik Sistemi ele alınmıştır.

Öğretim Yöntemleri

açıköğretim

Kaynaklar

Akgüner, Tayfun, Kamu Personel Yönetimi, 6. Basım, Der Yayınları, İstanbul 2014. Akyılmaz, Bahtiyar, “Anayasal Esaslar Çerçevesinde Kamu Personeli Disiplin Hukuku ve Uygulamadaki Sorunlar”, Kamu Personeli Sorunları- İdare Hukuku Sempozyumu İçinde, Eskişehir, 4-5 Nisan 2003, Eskişehir, 2004. ----------------, “Türk Hukukunda Kamu Görevlilerinin Devlete Sadakat Yükümlülüğü”, Danıştay Ve İdarî Yargı Günü 149. Yıl Sempozyumu içinde, 11/05/2017, Ankara. Yavuzdoğan, Seçkin, Devlet Memurları Kanunu Uyarınca Naklen Atanma, Adalet Y., Ankara, 2014. Yıldırım, Yasin, Karan vd., İdare Hukuku, 2. Baskı, XII Levha Yay., İstanbul, Mart 2011.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024