ÇAĞDAŞ SİYASİ DÜŞÜNCELER

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ SİYASİ DÜŞÜNCELER Kod ASBK4002
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ALİ KAYA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çağdaş siyaset teorisinin temel kavramlarını ve meselelerini tanıtmak. Çağdaş siyaset teorisinin geleneksel siyaset teorisinden farklı soru ve sorunları üzerinde durmak.

İçerik

Çağdaş Siyasi Düşünce dersi kapsamında çağdaş siyasetinin temel konuları, farklı siyasal düşünce ekollerinin ve akımlarının bakış açıları dikkate alınarak tartışılmaktadır. Bu minvalde siyasetin doğasına dair tartışmalar, çağdaş siyasal düşüncesinde ana ekoller ve akımlar, siyaset, demokrasi, özgürlük, eşitlik, devlet ve ideoloji gibi temel kavram ve konular ele alınmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Seminer ve sunum

Kaynaklar

1- Heywood, A. (2004). Siyaset teorisine giriş. İstanbul: Küre Yayınları. 2-Kymlicka, W. (2004). Çağdaş siyaset felsefesine giriş. İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi. 3-Örs, H.B. (Ed.). (2012). 19. yüzyıldan 20. yüzyıla modern siyasal ideolojiler. İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları. 4-Raynaud, P. ve Rials, S. (Ed.). (2003). Siyaset felsefesi sözlüğü. (İ. Yerguz, K. Sevil, E. Ergun ve H. Dilli). İstanbul: İletişim Yayınları. 5-Yayla, A. (2012). Siyaset teorisine giriş. Ankara: Kesit Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024